Trainingsdagen en tijden 2018

Race

Wegseizoen:

Op zondag 11 maart starten we de eerste weg activiteit om 09:00 uur vanaf de schoolfeestweide.  

Vertrektijden op de dinsdagavond

Dinsdag 27 maart om 18:15 uur is de eerste trainingsavond. De eerste drie dinsdagen starten we i.v.m. zonsondergang om 18:15 uur. Daarna zijn de vertrektijden (vanaf 17 april) om 18:45 uur

In het naseizoen vertrekken we op 4, 11 en 18 september om 18:15 uur.

 

Verzamelplaats trainingsritten "Schoolfeestweide":

Dagen        vertrektijd 

Maandag:   09:30 uur. In het voor en naseizoen vertrekken we om 13:30 uur.

Dinsdag:     18:45 uur. In het voor- en naseizoen vertrekken we om 18:15 uur.

Donderdag: 09:30 uur. In het voor en naseizoen vertrekken we om 13:30 uur.

Zondag:      09:00 uur. (met uitzondering van andere activiteiten die zijn gepland en worden afgesproken)

De verzamelplaats is "Schoolfeestweide"

Opmerking: Bij regen en slechte weersomstandigheden gaan de trainingen niet door. Als de dinsdagavond uitvalt is donderdagavond het alternatief. Het bestuur zal hierover een extra bericht sturen.    


Kalender toertochten Race:

Voor de racefiets zijn de volgende tochten gepland:

Dag

Datum

Tocht 

Opstapplaats

KM

Vertrek Goor

 Zondag
9 sept.
Uelsen  Goor11508:00 uur fiets
 Vrij/za/zo21-22-23 sept. Driedaagse Toerclub Goor Voerstreek Limburg Nader info volgt----
Nader Info Race-MTB

*Alle tochten verzamelen in Goor "Schoolfeestweide". Het samen rijden gaat in onderling overleg.

Opmerkingen: voor extra tochten naar de Posbank en de afsluitende tocht vragen wij leden dit te organiseren.  

ATB: 

Trainingen op dinsdagen:

Dinsdag 27 maart om 18:15 uur is de eerste trainingsavond. De eerste drie dinsdagen starten we i.v.m. zonsondergang om 18:15 uur. Daarna zijn de vertrektijden (vanaf 17 april) om 18:45 uur.

Er wordt gestart vanaf de "schoolfeestweide".

In het naseizoen vertrekken we op ook op 4, 11 en 18 september wederom om 18:15 uur.

Activiteiten:

Deelname aan de tochten gaat in onderling overleg. Hierbij wordt bepaald deelname, vertrektijd, vervoer afstand etc. Hiervoor is een WhatsApp-groep.

Voor vragen kun je mailen naar Jeroen Reinderink. bestuurslidatb@toerclubgoor.nl

ATB Jeugd:

Voor Info kunt u mailen naar jeugd@toerclubgoor.nl 

Na twee succesvolle jaren wordt er vanaf zaterdag 11 maart 2018 officieel weer gestart met ATB trainingen voor de jeugd. Voorlopig is de start elke zaterdag om 14:00 uur vanaf de parkeerplaats van Sportpark het Doesgoor aan de Pluvierweg in Goor. De groep zal gesplitst worden in twee subgroepen. Deze groepen zijn verdeeld in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Er wordt getraind onder leiding van ervaren NTFU en KNWU gediplomeerde trainers.

Wanneer uw zoon of dochter lid wil worden dan mag hij/zij meetrainen in een drietal introductietrainingen. *Uiteraard verwachten wij dat uw zoon/dochter een helm en een ATB-fiets heeft.

Je moet je dan wel van tevoren aanmelden voor vrijdag 12:00 uur bij onze afdeling jeugd.

Dit kan door een email te sturen naar jeugd@toerclubgoor.nl  met de volgende gegevens: Zoon of dochter, naam, adres, postcode, geboortedatum, tel.nr. + mobiel in geval van nood en email adres.

MT-Route Markelo

De mountainbikeroute is een initiatief van de Regio Twente, de Gemeente Hof van Twente en de Goorse Toerclub. De route wordt onderdeel van een 700 kilometer lang mountainbike netwerk in Twente. Doel is om de MTB Route Markelo met omliggende routes van Holten, Delden en Rijssen met elkaar te verbinden. 

Een ploeg van ca. 5 vrijwilligers onderhouden elke twee weken de MTB-route. Deze ploeg bestaat uit leden van Toerclub Goor en vrijwilligers uit Markelo, Holten en Goor. Indien er extra werkzaamheden zijn zoals omgewaaide bomen worden leden van Toerclub Goor gevraagd te helpen. Belangrijke werkzaamheden zijn o.a. Het verzorgen van een goede afwatering, aanharken, snoeien, takken en gevaarlijke boomwortels verwijderen, het verbeteren van bochten en elimineren van gevaarlijke situaties.    

Lengte van de route: De route is 30 kilometer lang en heeft ca. 200 hoogtemeters.       

Markering: De route wordt aangegeven door middel van het internationale MTB teken. Klik op het MTB-teken om naar de website te gaan.

 

Startlocatie: Je kunt de route starten bij:

- Camping Bergzicht, Twikkelerweg 17, 7475 ND in Markelo

- Cafe / Restaurant De Viersprong, Lochemseweg 1, 7475 PA in Markelo

- De Haverkamp, Stationsstraat 28, 7475 AM in Markelo

Speciale fietsaanhanger: 

In 2013 is er een speciale fietsaanhanger gebouwd voor tien fietsen. Deze aanhanger is gebouwd door Frank Vrielink, Jos Huuskes, Andre Blanke en Wiljan Veneman. 

  

De aanhanger is mede gefinancierd door een bijdrage uit het schoolfeestfonds. De fietsaanhanger is geschikt voor 10 ATB- of racefietsen. Voor het lenen van de aanhanger kunt u contact opnemen met Frank Vrielink.

Telefoon 0547 274201 of via de email frankenjanetvrielink@gmail.com  Voorwaarde u bent lid of sponsor van Toerclub Goor. Klik hier om het formulier voor het lenen in te vullen.

Fiets driedaagse 2018

Na het grote succes van afgelopen jaren hebben we besloten het komende jaar een fietsweekend in de Voerstreek Limburg te organiseren. We verblijven daar op het schitterende landgoed Domaine de Magic net over de grens in België 10 km onder Gulpen. Dit maal zal het weekend plaatsvinden van 21, 22 en 23 september 2018. Er is vandaar uit voldoende aanbod aan routes, zowel voor de wielrenner als de mountainbiker. We gaan wederom weer in meerdere groepen fietsen, aangepast aan de snelheid.

Het plan is om vrijdagochtend 21 september 2018 vroeg te vertrekken vanuit Goor, zodat we die dag nog een tocht kunnen fietsen. Zaterdags staat dan een langere tocht gepland. Zondags zal een afsluittocht worden gereden waarna we weer richting Goor vertrekken. De verwachte thuiskomst zal 18:00 uur zijn.

De kosten voor dit weekend zullen ongeveer €180,- bedragen. 

De organisatoren zijn: Raymond Koeleman, Gerben Heimerink, Jacob Nienhuis, Leo de Leede en Nicolette Spiering. Correspondentie via email toerclubgoor@hotmail.com